הבית מול הסנטר

שימוש בצבעים עזים מאפיין פרויקט זה. צבעים אלה נבחרו בקפידה כדי להשלים את התכנון הייחודי של דירה, שאין יותר מרכזית ממנה: המרכז של המרכז- הסנטר של תל אביב. הכל קורה מסביב- בתי הקפה עמוסי האדם, חנויות הקונספט הנפתחות ללא הרף, התחבורה התזזיתית והמוני האדם, נתבקשו לקבל מענה אנרגטי בדירה זו. הבחירה לעסוק בצבע נבעה מתוך כך. הליכה בתוך מערך שלם של איזון שאינו מתנגד להמולת החוץ אלה לוקח אותה ומעדן אותה לאט לאט אל תוך השלווה.

 

הריסת כל קירות הבית גילתה קורות תמיכה נמוכות מאד ועמודי התמיכה היוצרים חלוקה מאד מסוימת. על מנת להימנע מכך, הקורות קוצרו לרמה מינימלית והתקרה הונמכה, כדי להעלימן. מאידך, ארון רוח ישן שהיה התחילה מנת חלקה של מרפסת השירות של האמבטיה, הוסב למרפסת עמידה במטבח ומפתחים גדולים נחשפו באיחוד החללים.

 

המטבח בעל החלון הגדול, משלב חמרים קרים וחמים כיאה לאזור בישול- משטח הקוריאן הלבן, מקרר הזכוכית הבוהק וצביעת החזיתות בשחור עמוק עומדים אל מול הפורמייקה דמויית הבד, משטחי העץ והעצים הקטנים במרפסת. זהו מין "סלט" או " תבשיל" של תחושות וחוויות.

 

בריצוף, נבחרה הנחה לא שיגרתית המשלבת בין אריחים גדולים 90/90 בגווני אדמה ואריחים מצוירים בבטון 20/20. הנחה מסורתית זו מדגישה קוים ארוכים של הבית מחדר השינה אל תוך המסדרון, חלל המגורים ועד למרפסת.

 

בחלל השינה, נחשפה קורה הבטון היפה והיא משמשת לתליית גוף תאורה מרחף מעל המיטה וממנה אף יוצאות מנורות הקריאה האישיות. שילובה של קורת הבטון הנוקשה עם החמרים הטבעיים של וילון הפשתן הגדול, ריצפת העץ ונגיעות הזכוכית, הם שנותנים זרימה בין רעיונות וחיים של דו קיום כיאה לחדר זוגי.

בחזרה לעמוד פרוייקטים
10_c
בחזרה לתפריט העליון