הדירה בבבלי

דירת זוג צעיר ותינוקם שהחלה כדירה סטנדרטית ביותר בתוך שכונה בה רוב הבניינים מספקים דירות פונקציונאליות במיוחד ללא יחוד ארכיטקטוני אך עם הרגשת קהילה קטנה בתוך העיר הגדולה. אל תוך כך, הרגשתי את הצורך למצוא את הייחודיות של הזוג, את השיגעונות הקטנים שלהם ולהוציא אותם החוצה כדי לנתק אותם מן ה"שטנץ" הבבלי מצד אחד אך עם זאת, לחבר אותם אל ההווה שבשכונה- השקט והצמחייה.

 

התהליך היה מלא הומור. בעל הבית נתן הנחייה ברורה- "אני רוצה בית לבן לגמרי, זה מה שתמיד היה לי". יצאנו למסע שהסתיים בצבעוניות גבוהה למדי והרבה פינות עניין למשפחה המתהווה ואף לילדיו מנישואיו הקודמים.

 

את פני המבקרים בבית מקבל קיר מחופה בטפט אורגני של עלים גדולים ירוקים ובתוך המבט מבצבץ גם קיר גדול בכחול כהה מאד. יחד עם פינת האוכל הגדולה שמאחוריה נצבע קיר בצבעי אבן, המבקר הנכנס אומר בליבו : מי האנשים המעניינים הגרים כאן, אני רוצה לדעת.

 

בהמשך בולטת הספריה ופינת העבודה שתוכננה במיוחד לפינה מרכזית זו של הבית. אין פה הרצון להחביא את פינה זו, אלה להבליט אותה בחוסר הסימטריה שלה, שיחד עם המוני הצבעים של הספרים והמכשירים שעליה, מתקבלת תחושה שכל זה הגיוני והרמוני. הדהוד לספריה זו ניתן למצא בחדר האמבטיה במדפים הא-סימטריים שעל הקיר. החדרים טופלו בצבעים רכים וצעירים המקנים שוני בין הדיירים של כל חדר.

בחזרה לעמוד פרוייקטים
01_c
02_f
בחזרה לתפריט העליון